top of page
  • תמונת הסופר/תמערכת דורות

580 ניצולי שואה פונו מבתיהם מתחילת המלחמה

​בדיון שקיימה ועדת העבודה והרווחה בראשות ח"כ ישראל אייכלר, אודות צרכיהם של קשישים שפונו מבתיהם עקב הלחימה, סקרו משרדי הממשלה את פעילותם למען קשישים שפונו מבתיהם בקהילה או בבתי אבות, בשל המלחמה. בין היתר סקרו הנציגים את מלאכת הפינוי ואת המענים הניתנים לקשישים שפונו לבתי מלון בהם מעקב וסיוע של עובדים סוציאליים, פעילויות הפגה ומערך הסעות נגיש.


במהלך הדיון העלו מספר עמותות וגופים אזרחיים קשיים העולים משהותם של קשישים בבתי מלון, בהם קשיי נגישות, קושי במעבר לסביבה לא מוכרת, התנתקות מהקהילה ומפעילות פנאי, תזונה לא מותאמת וכן מרחק והיעדר נגישות למרכזי טיפול רפואי, בתי מרקחת ועוד.


יולי גת, יו"ר איגוד בתי אבות ודיור מוגן, דיווחה כי בתי הדיור המוגן כוללים מענים לכל הנ"ל והם ערוכים ונכונים לקלוט מאות קשישים שפונו, וכי הארגון עומד בקשר עם משרד הרווחה באשר להפניית מפונים בהתאם לצרכיהם. נציג משרד הרווחה יריב מן אישר את הדברים ואמר כי "אזרחים ותיקים המעוניינים במעבר לדיור מוגן יכולים לפנות אל מוקד המידע והסיוע של המשרד במספר 118. אנחנו שומעים את הצרכים ומפנים את האדם למקום המתאים לצרכיו. לא נשאיר אף קשיש ללא מענה".


עוד במהלך הדיון, דיווחה עו"ס גלית עגיב מהרשות לזכויות ניצולי השואה, כי בסה"כ פונו מבתיהם 580 ניצולי שואה מתחילת הלחימה, בהם 216 לבתי מלון, 170 לבני משפחה והאחרים לבתי דיור מוגן. עוד דיווחה כי 95 ניצולים המתגוררים באזור הנגב המערבי לא רצו להתפנות מבתיהם, כשחלקם אין מרחב מוגן זמין. לדבריה הרשות עומדת בקשר עמם ודואגת למענה לצרכיהם בהתאמה אישית. כמו כן אמרה כי הארגון דיווח על שהותם במרחב הן לרשויות המקומיות והן לקופות החולים שלהם.​


Comments


bottom of page