top of page

מחקר: תותים ואוכמניות מפחיתים את הסיכון לפתח דמנציה

תמונת הסופר/ת: דורות מגזיןדורות מגזין

מחקר שנערך באוניברסיטת סינסינטי גילה כי צריכה יומית של תותים עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לדמנציה. המחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת Nutrients, ממשיך מחקר שנערך שנה קודם לכן לגבי צריכת אוכמניות.

"גם תותים וגם אוכמניות מכילים נוגדי חמצון הנקראים ׳אנתוציאנינים׳, בעלי מגוון יתרונות בריאותיים המשותפים לכלל פירות היער, כגון שיפורים מטבוליים וקוגניטיביים", אמר החוקר ד"ר רוברט קריקוריאן, מהמחלקה לפסיכיאטריה ומדעי המוח בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת סינסינטי. "הנתונים מראים שזקנים שנהגו לצרוך באופן קבוע תותים או אוכמניות חוו ירידה קוגניטיבית מתונה בהשוואה לאחרים".


לתותים יש יתרונות בריאותיים נוספים. מחקרים גילו בעבר כי יש להם תועלת מטבולית וקרדיו וסקולרית.

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


קבלו את כל העדכונים ממגזין דורות אליכם למייל

תודה שהצטרפתם אלינו. נהיה בקשר

© כל הזכויות שמורות למגזין דורות בע"מ

bottom of page