top of page
  • תמונת הסופר/תדורות מגזין

מחקר: תותים ואוכמניות מפחיתים את הסיכון לפתח דמנציה

מחקר שנערך באוניברסיטת סינסינטי גילה כי צריכה יומית של תותים עשויה לסייע בהפחתת הסיכון לדמנציה. המחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת Nutrients, ממשיך מחקר שנערך שנה קודם לכן לגבי צריכת אוכמניות.

"גם תותים וגם אוכמניות מכילים נוגדי חמצון הנקראים ׳אנתוציאנינים׳, בעלי מגוון יתרונות בריאותיים המשותפים לכלל פירות היער, כגון שיפורים מטבוליים וקוגניטיביים", אמר החוקר ד"ר רוברט קריקוריאן, מהמחלקה לפסיכיאטריה ומדעי המוח בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת סינסינטי. "הנתונים מראים שזקנים שנהגו לצרוך באופן קבוע תותים או אוכמניות חוו ירידה קוגניטיבית מתונה בהשוואה לאחרים".


לתותים יש יתרונות בריאותיים נוספים. מחקרים גילו בעבר כי יש להם תועלת מטבולית וקרדיו וסקולרית.

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page